Over Ons

Logo Sunshine Trappers

In Brecht, gedijt een gemeenschap van fietsliefhebbers onder de vlag van de Sunshine Trappers. Deze club, gedreven door een gezamenlijke liefde voor fietsen, organiseert wekelijkse ritten die vertrekken en terugkeren bij café Den Doortrapper .

De Sunshine Trappers zijn georganiseerd in drie verschillende ploegen, elk met hun eigen tempo en karakteristieken.

  • De A-ploeg, met een gemiddelde snelheid van 32 tot 35 km/u, richt zich op de iets snellere fietsers die graag een uitdagend tempo aanhouden tijdens hun ritten. De A-ploeg neemt regelmatig een vrij stuk op in hun rit. Dit stelt de renners in staat om hun benen te strekken, hun snelheid te verhogen en te genieten van een meer uitdagende sectie van de route.
  • De B-ploeg, met een gemiddelde snelheid van 29 km/u, biedt een tussenweg voor renners die genieten van een stevige fietstocht zonder de iets hogere snelheid van de A-ploeg. De B-ploeg wordt ondersteund door een volgwagen tijdens hun ritten. Deze volgwagen zorgt voor extra veiligheid en ondersteuning voor de renners.
  • De C-ploeg, met een gemiddelde snelheid van 25 km/u, is perfect voor degenen die een meer ontspannen en rustigere rit verkiezen.

De Sunshine Trappers hanteren het principe van "samen uit, samen thuis" als leidraad voor al hun ritten. Dit betekent dat ongeacht het tempo of het niveau van de individuele renners, de groep als geheel bij elkaar blijft gedurende de hele rit. Niemand wordt achtergelaten en alle deelnemers worden aangemoedigd om elkaar te ondersteunen en te motiveren, ongeacht of ze deel uitmaken van de A-, B- of C-ploeg.

Het lidmaatschap van de Sunshine Trappers bedraagt €70,-. Dit bedrag omvat €40,- voor de VWB-gezinsverzekering en €30,- als lidmaatschapsgeld voor de club. Potentiële nieuwe leden worden aangemoedigd om eerst een aantal ritten mee te rijden voordat ze besluiten om lid te worden. Op deze manier kunnen ze de sfeer van de club ervaren, kennismaken met andere leden en bepalen of de Sunshine Trappers de juiste fietsgemeenschap voor hen zijn.

Op woensdag vertrekken de Sunshine Trappers wekelijks om 13:00 uur aan de Sporthal De Ring in Brecht voor een rit. Deze rit staat open voor zowel leden als niet-leden van de club. De afstand van de rit bedraagt ongeveer 70 kilometer, met een gemiddelde snelheid van rond de 30 kilometer per uur.